EXPEDITIE BRABANT


Expeditiegids Brabant

Het PON heeft samen met de Brabantse kennisinstellingen BrabantAdvies en Telos de Expeditiegids Brabant uitgegeven. In de gids hebben we onze kennis en inzichten gebundeld. Naast de belangrijkste feitelijke ontwikkelingen in Brabant komen in vijf hoofdstukken de belangrijkste opgaven, inzichten en keuzes richting 2030 aan bod.


Brabant 2050

Hoe ziet Brabant er in 2050 uit? En hoe zien jongeren van nu dat? Presentator en regisseur Merlijn Passier is 45 jaar en vader van twee kinderen van 10 en 12 jaar. Hij maakt zich zorgen over de toekomst van zijn kinderen. Daarom onderzoekt hij in tien afleveringen hoe de wereld er uit ziet in 2050, als zijn kinderen net zo oud zijn als hij nu is. De serie is tot stand gekomen in samenwerking met het PON.


PON jaarverslag 2017

2017 was voor het PON een feestelijk jaar, en niet alleen omdat we 70 werden! Binnen Brabant hebben we vele projecten en onderzoeken opgepakt. Een aantal daarvan kunt u terug vinden in dit jaarverslag. Over arbeidsmigranten, huisvesters, bewoners en gemeenten. Over het ontwikkelen van dialoogvormen die gaan over wat werkelijk speelt en wat zelf te doen. Over de wereld van erfgoedgemeenschappen, en vrijwilligerswerk wat eigenlijk verantwoordelijkheidswerk is.
Om maar enkele voorbeelden te noemen.