Vooraankondiging Mini-symposium 29 oktober

Ter gelegenheid van het afscheid van John Dagevos, directeur Telos


Save the date

29 oktober 2020

Mini-symposium

'Verhouding tussen wetenschap en samenleving'


“Met een gerust hart met pensioen”

Na een lange staat van dienst gaat John Dagevos, directeur van Telos, dit najaar met pensioen. Ter gelegenheid van zijn afscheid wordt een mini-symposium georganiseerd, waarin de verhouding tussen wetenschap en samenleving - een belangrijk thema in zijn carrière - centraal staat.

“Samen met Patrick Vermeulen (directeur-bestuurder het PON & Telos) heb ik aan de basis gestaan van de fusie tussen onze organisaties. Nu zowel de inhoudelijke legacy van Telos als ook de continuïteit ervan als bedrijf geborgd is bij een instituut dat ik een zeer warm hart toedraag, kan ik met een gerust hart met pensioen" aldus John. John is zijn carrière als onderzoeker begonnen als dienstweigeraar bij het PON en is sinds die eerste dag altijd bij het PON over de vloer blijven komen. Nu 'zijn Telos' officieel onderdeel is van het PON, en daarmee 'het PON & Telos' een feit is, is daarmee voor hem ook min of meer een cirkel in zijn leven gesloten.

Een mini-symposium over de verhouding tussen wetenschap en samenleving

John houdt van de wetenschap. "Maar ik ben geen wetenschapper die vooral geïnteresseerd is in het wetenschappelijke discours, hoe belangrijk dat ook is. Ik heb eigenlijk altijd de verbinding gezocht met maatschappelijke vraagstukken. Toepassing van wetenschap heeft daarbij altijd centraal gestaan" zegt John. Daarom staat juist die verhouding tussen wetenschap en samenleving centraal tijdens zijn afscheid, met interessante bijdragen van prominente sprekers als Pieter van Geel (oud-politicus en voorzitter van de Provinciale raad voor de Leefomgeving), Wobine Buijs (burgemeester gemeente Oss), Jouke van Dijk (hoogleraar RUG en voorzitter Waddenacademie), Caroline Hummels (hoogleraar TUE) en Wim van de Donk (voormalig Commissaris van de Koning en rector van Tilburg University).

Wil je op de hoogte gehouden worden van het mini-symposium?